Eventgoose

“ De kinderarmoede in Vlaanderen is al vele jaren structureel aan het stijgen. We moeten aannemen dat deze trend zich versneld zal doorzetten doorheen en na de Corona crisis. Welke rol heeft de sociale zekerheid om deze trend te keren? En wat is daartoe nodig? “

Zondagmorgenlezing professor Bea Cantillon

Datum

zondag 17 oktober 2021

17 oktober (zondag) 09:30 - 12:30

Locatie

Torenhof

Geneinde 1, 2260 Westerlo

Routebeschrijving

Kinderarmoede en sociale zekerheid: welke lessen uit de COVID-19 crisis?

Bea Cantillon studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 1979 werd ze aan de Universiteit Antwerpen onderzoekster bij het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck, waarvan ze sinds 1995 de directrice is. Ze was tevens van 2004 tot 2008 vicerector van de Universiteit Antwerpen. Als gewoon hoogleraar doceert ze aan de Universiteit Antwerpen over de welvaartsstaat, armoede, sociale ongelijkheid en het sociale beleid in België en in Europa. Ze publiceerde onder meer over de gevolgen van de sociodemografische veranderingen voor de sociale zekerheid, over sociale indicatoren, over sociaal federalisme en over het sociale beleid in Europa. Ook werkte ze als adviseur voor de Belgische regering.

Aansluitend op de lezing van prof. Cantillon is er de mogelijkheid om het nieuwe boekenpakket “Vers Geperst” van het Davidsfonds in te kijken en het lidmaatschap te hernieuwen of als nieuw lid aan te sluiten. Tot 14 uur.

Voor slechts € 40 wordt u lid en mag u voor dit bedrag boeken of cd’s kiezen. Tevens geniet u als lid extra kortingen op meerdere regionale of nationale evenementen.